menu
X

De Aardbeienboer

De Aardbeienboer is niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Katwijk. Op de hoek van de Princestraat en de Voorstraat heeft Jeroen Haasbroek sinds het voorjaar van 2015 een succesvolle winkel met fruit van topkwaliteit weten te openen. Vanaf dag één bleek het een groot succes. Jeroen vertelt: “De eerste dag was een gekkenhuis. We waren voor het middaguur al helemaal leeg verkocht! Diezelfde avond ben ik naar de aardbeientuin gereden en gevraagd hoeveel kisten aardbeien ze hadden. Ze hadden 180 kisten met aardbeien staan en ik heb ze allemaal meegenomen. De volgende ochtend heb ik alle handel uitgestald en ’s middags om vier uur was weer alles leeg. Dit had ik nog nooit meegemaakt.”

Om producten van topkwaliteit aan te kunnen bieden begint Jeroen zijn werkdag ’s nachts om twee uur. Jeroen: “Ik rijd dan het hele land door naar tuinderijen en kwekers. Bij elke tuinder halen we specifieke producten.” Welke producten bij welke tuinder worden gehaald is afhankelijk van de presentatie van het product en de kwaliteit. Jeroen beoordeelt de producten zelf op basis van deze criteria. De smaak vindt hij het meest belangrijk.

“Bij de ene tuinder haal ik aardbeien, bij de ander haal ik kersen. Voor asperges rijd ik zelfs naar Limburg. Collega’s zeggen wel eens ‘Je bent gek!’ Maar ja, ik heb wel verse producten. Vers uit de kas, direct naar de verkoop. Ik heb alle tussenschakels uit het traject gehaald. Dan kun je naast kwaliteit ook een scherpe prijs neerzetten.”

De winkel in het centrum van Katwijk is niet de enige verkooplocatie van Jeroen. Naast deze winkel heeft hij maar liefst vijf andere verkoop locaties! Hij staat daarom niet vaak in de winkel, maar doet vooral veel organisatorisch werk. Jeroen: “Naast het verzorgen van de inkoop zorg ik vaak voor het aanvullen van de voorraad en voor de kwaliteitscontrole. Ook vul ik hier en daar een lege plek in als een verkoper of verkoopster ziek is. Ik ben heel blij met de mensen die nu in de winkel staan. Ze vinden het echt leuk om te doen en dat vind ik belangrijk. Verkopen is ook een leuk aspect van het beroep. Het is leuk als klanten zeggen: ‘Goh, wat waren je aardbeien lekker’. We doen elke dag ons best om goede spullen te verkopen. Als klanten daar hun waardering over uitspreken geeft me dat een goed gevoel.” 

Deze winter was de winkel aan de Voorstraat voor het eerst slechts twee dagen per week geopend. Alleen op vrijdag en zaterdag. Het was een weloverwogen keuze van Jeroen: “In het winterseizoen is het niet haalbaar om elke dag open te zijn. Het is dan zo rustig waardoor je het risico loopt dat handel pas een dag later verkocht wordt. Dat wil je niet. Kwaliteit van het product staat voorop, dus er moet wel een beetje snelheid in zitten. Vanaf april gaan we weer de hele week open.”

Ook gaat Jeroen vanaf april weer uitbreiden. Er komt een extra locatie bij. Een extra locatie brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Jeroen: “Ik blijf het een uitdaging vinden om elke dag goede handel te vinden. Het valt niet altijd mee, want in dit vak zijn we afhankelijk van het weer. Vorig jaar werden de aardbeien bijvoorbeeld ineens heel erg duur. Daar moet je dan op aanpassen. In zo’n geval ga ik kijken of ik mijn handel ergens anders vandaan kan halen. Ik neem dus niet altijd van dezelfde tuinder mijn producten af, maar ik kijk rond waar ik het beste product kan halen. Zo is het net een puzzel. Uitdagingen hou je altijd, maar dat maakt het ondernemerschap juist zo leuk.”

de_Aardbeienboer_Foto_Jeroen6 

 

 

Contact

De Aardbeienboer
Princestraat 2
2225 HH Katwijk

Tel. 06-54762420
haasbroekagf@gmail.com

openingstijden


Delen

De Aardbeienboer
© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy