menu
X

Esprit Katwijk

Ivonne en Marjolijn zijn al sinds hun dertiende beste vriendinnen en runnen samen de succesvolle Esprit winkel aan de Voorstraat in Katwijk. Beste vriendinnen én succesvolle business partners: het is uniek. Ivonne vertelt: “Toevalligerwijs zijn we allebei bij Esprit terecht gekomen. We hebben allebei eerst een paar jaar (8 en 12 jaar) op het hoofdkantoor gewerkt. Toen we de kans kregen om deze winkel over te nemen, wilden we het ook alleen maar samen aanpakken. Alleen of met iemand anders was geen optie: het was samen of niet. Zeven jaar geleden zijn we gestart en het pakt heel goed uit.”

Op het hoofdkantoor van Esprit waren beiden verantwoordelijk voor de inkoop van nieuwe collecties. De opgedane ervaring op het hoofdkantoor komt nu goed van pas. Marjolijn: “De inkoop is echt onze kracht. We horen vaak van klanten dat we anders inkopen dan een gemiddelde Esprit winkel. Dat klopt ook wel. Per jaar hebben we twaalf collecties per divisie. We verkopen alle drie de damesdivisies: Esprit Casual, Esprit Collection en EDC by Esprit. Omdat we twaalf collecties per jaar hebben is er constant vernieuwing.”

Esprit Casual is een divisie die in de basis denim-georiënteerd is. Denim is casual en trendy: lekker voor iedere dag, maar er zit absoluut mode in. EDC by Esprit is een stuk jonger georiënteerd. Dat merk je aan de pasvormen, de styling en de kleuren. Voor een meer zakelijke uitstraling kan een klant zich helemaal vinden in de Esprit Collection. Deze divisie bestaat uit kwalitatief hoogwaardige pakken, jurkjes en blazers, maar ook modische stylen die zeer geschikt zijn voor een feestje. Marjolijn: “Je betaalt iets meer voor Esprit Collection, maar het zit als een huis.” Ivonne vult aan: “De kracht van de divisies is dat alles mix and match gecombineerd kan worden. Daarbij is de prijs-kwaliteitverhouding is enorm goed. Het is echt een speerpunt van Esprit.”

De afwisselende collectie maakt mensen nieuwsgierig. Ivonne en Marjolijn merken dan ook dat klanten het fijn vinden om regelmatig binnen te lopen: “We vinden het belangrijk om klanten het gevoel te geven dat ze altijd welkom zijn. Door goed naar de klant te luisteren en eerlijk advies te geven hopen we een fijne ervaring te geven. Klanten blij de deur uit brengen is het aller leukste. Daar halen wij zoveel plezier uit. Als we samen met het team een dag lekker in de winkel hebben gewerkt is een werkdag voor ons 100% geslaagd.”

Naast de winkel in Katwijk hebben Ivonne en Marjolijn ook nog een winkel in Den Haag.
Ivonne is erg enthousiast: “Het is hartstikke leuk. Een tweede winkel geeft extra uitdaging. Deze winkel zit midden in het Statenkwartier. Dat trekt een hele andere soort klant. Je ziet hier een heel internationaal publiek door de vele expats die daar werkzaam zijn.” De collectie in de winkel in Den Haag verschilt daarom ook van de collectie in Katwijk. Ivonne en Marjolijn gebruiken hun ervaring op de werkvloer om in te schatten waar de klanten behoefte aan hebben. Daarbij wordt er natuurlijk rekening gehouden met de nieuwste trends. Om goed op de hoogte te blijven van deze trends lezen ze bladen, bezoeken ze beurzen en kijken ze wat andere merken doen. Ivonne: “We hebben weer heel veel zin in het zomerseizoen. Er komen hele leuke zomercollecties aan met veel kleur, prints, nieuwe lengte broeken en katoenen broekjes. Daarbij hebben we een enorm aanbod in zomerjurkjes.”

Het runnen van een onderneming met je beste vriendin wordt niet altijd aangeraden. Toch laten Ivonne en Marjolijn zien dat een onderneming runnen met je beste vriendin heel succesvol en bovendien heel erg leuk kan zijn. Marjolijn: “Bij het ondernemerschap komen veel dingen kijken. Het is heel fijn om dat samen te doen. We hebben complementaire eigenschappen. Dat weet je van tevoren niet, maar als je gaat samen werken kom je daar achter. Als ik terug in de tijd kon gaan zou ik het niet anders gedaan hebben.” Ivonne knikt bevestigend: “Het is heel bijzonder dat we al een aantal jaar samen zo’n mooi bedrijf mogen runnen. En we zijn nog steeds beste vriendinnen!”

esprit_katwijk_foto

 

Contact

Esprit Katwijk
Voorstraat 31
2225 EL Katwijk ZH

Tel. 071-4015600
info@espritkatwijk.nl
www.espritkatwijk.nl

openingstijden

Wij gaan open om 9:30 uur
Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:30 - 18:00
Woensdag: 09:30 - 18:00
Donderdag: 9:30 - 18:00 & 19:00 - 21:00
Vrijdag: 09:30 - 18:00
Zaterdag: 09:30 - 17:00

Delen

Esprit Katwijk
© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy