menu
X

Haasnoot Mode

Bel & Bestel

Wij zijn geopend voor click & collect volgens onze reguliere openingstijden!

Plaats je bestelling via:
071-4014417
0610363210 (WhatsApp)
Instagram & Facebook
Order online: www.haasnootmode.nl

Over Ons 

Jan Willem Haasnoot is een man met een echte ondernemersgeest en een groot streven naar kwaliteit. Hij is een man met een inspirerende persoonlijkheid waar menig ondernemer een hoop van kan leren. Jan Willem is de man achter Haasnoot Mode. In het pand van Haasnoot Mode aan de Voorstraat spreken we af om zijn verhaal te horen.

De zeer ruime zaak van bijna 1000 m2 is stijlvol ingericht en heeft een omvangrijk collectie aanbod met de betere merken voor zowel heren als dames. Ook voorziet Haasnoot Mode de klant van een uitgebreide collectie schoenen en de eigentijdse bruidegom slaagt hier zeker voor een passend kostuum. Het is van oudsher een echt familiebedrijf. Jan Willem Haasnoot is nu eigenaar en daarmee derde generatie in het vak. “Op mijn 15e ben ik voor het eerst gaan meehelpen in de zaak. Toentertijd moest je nog al je vakdiploma’s halen. Die heb ik dus allemaal gehaald. Toen ik 19 was kwam ik van school af en ben ik fulltime in de zaak begonnen.” 

Nu is Jan Willem zes dagen per week in de zaak te vinden. ’s Ochtends begint hij om 08:30 uur en ’s avonds gaat hij rond 19:00 uur weer naar huis. Naast het werk in de winkel heeft Jan Willem ook een gevarieerd takenpakket buiten de deur. Hij komt regelmatig aan huis bij klanten, hij gaat naar bijeenkomsten en afspraken, bezoekt beurzen en zorgt voor de inkoop van zijn producten. “Het zijn soms drukke dagen, maar ik zie er nooit tegenop. Ik vind het heerlijk om te doen. Ik denk dat ik een heel leuk, afwisselend beroep heb.” Voordat de dag van start gaat komt het hele team bij elkaar. Samen spreken ze de dag door. Jan Willem noemt het een morning session. “In 20 minuten bespreken we alles wat op tafel ligt.” Daarna kan iedereen aan de slag. 

Pr ziet Jan Willem zelf als een belangrijk, maar vooral leuk onderdeel van zijn werk. Hij probeert altijd origineel en onderscheidend te zijn. Een voorbeeld hiervan is het Nik en Nik Kidsclub event dat afgelopen zomer georganiseerd werd in de winkel van Haasnoot Mode. Ter promotie van de nieuwe collectie van Nik & Nik werd hele winkel versierd, werd er een catwalk uitgerold en werden jonge meiden uitgenodigd om over de catwalk te lopen in een gave Nik & Nik set. “Je kunt de deur openzetten en wachten tot mensen binnenkomen - dat gebeurt ook wel - maar hoe kun je het veel leuker maken voor kinderen? Nou, het was echt een super succes, want die kinderen hebben het enorm naar hun zin gehad en ze hebben het er nu nog over.” 

Een ander marketing technisch hoogstandje van Jan Willem is de spectaculaire Dinershow of Fashion. Na het grote succes van afgelopen jaar organiseerde Haasnoot Mode het evenement dit jaar met het thema ‘Shine like a diamond’. In strandpaviljoen het Wandtveld werden gasten onder het genot van een hoogstaand 3-gangendiner de hele avond door vermaakt met een indrukwekkende fashionshow, special wijnoffers, een loterij met mooie prijzen en tot in de puntjes verzorgde muziek door een live DJ. Weken lang zijn ze bij Haasnoot Mode bezig geweest met de voorbereiding ervan en met succes: twee weken voorafgaand aan het evenement waren alle kaarten al uitverkocht en het was een fantastische avond. 

Beide evenementen getuigen van originaliteit, kwaliteit en een grote persoonlijke binding met de klant. Dat is ook waar het bij Haasnoot Mode uiteindelijk allemaal om draait. Jan Willem: “Ik hou van eerlijkheid. Je kunt een klant geen lucht verkopen. Je moet gewoon een goede, eerlijke band met een klant opbouwen en mooie producten verkopen.”
Zelf probeert Jan Willem tegenwoordig ook steeds meer tijd vrij te maken om meer klantgericht te werken. Zo kan hij bijvoorbeeld kleding bij klanten thuis brengen. Dat zorgt voor een hele persoonlijke band. Maar ook in de winkel zelf wordt nagedacht over de behoeften van klanten. “Klanten hebben bijna altijd een favoriete verkoper, dus we proberen ook een klant te laten helpen door een verkoper waar zij het liefst door geholpen willen worden. Zo proberen we een beetje het ‘nieuwe winkelen’ uit te vinden.”

Experimenteren met het nieuwe winkelen blijkt ook uit het feit dat producten bij Haasnoot Mode niet meer in de uitverkoop gaan. “Wij hebben geen uitverkoop meer. We vinden dat de winkel het hele jaar up-to-date moet zijn en niet alleen in de maanden buiten de sale om. Op het juiste moment, de juiste producten in de winkel hangen. Geen winterjassen in de zomer en geen korte broeken in de winter. We hebben een 12 maanden collectie. Niet iedereen begrijpt dat en mensen vragen wat je met overgebleven producten doet, maar we hebben geen overgebleven producten. Je moet goed inkopen en goede partners zijn met je leveranciers.”

Er is goed over nagedacht. Zoals overal zorgvuldig over nagedacht wordt. Jan Willem is een ondernemer met een eigen plan. “Ik kijk niet zo naar de concurrentie. Ik volg natuurlijk wel wat er gebeurt, maar ik pas mijn beleid daar niet op aan. Ik volg mijn eigen koers.” Plannen voor een nieuwe vestiging heeft hij niet. “Je kunt meerdere vestigingen openen, maar de exclusie en persoonlijke binding waar wij naar streven is dan helemaal weg. De zaak die we nu hebben draait heel goed, en dat is perfect.”

Haasnoot_Mode_Jan_Willem_Foto

 

Contact

Haasnoot Mode
Voorstraat 14/16
2225 ER Katwijk

Tel. 071-4014417
info@haasnootmode.nl
www.haasnootmode.nl

openingstijden

Wij gaan open om 19:00 uur
Maandag: 09:30 - 18:00
Dinsdag: 09:30 - 18:00
Woensdag: 09:30 - 18:00
Donderdag: 19:00 - 21:00
Vrijdag: 09:30 - 18:00
Zaterdag: 09:30 - 17:00

Delen

Haasnoot Mode
© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy