menu
X

Licht & Accessoires

Thom Prins is de ondernemer achter zowel Intertoys als Licht & Accessoires in de Princestraat in Katwijk. De Intertoys winkel nam hij dertig jaar geleden over van zijn schoonouders en zelf begon hij twee jaar later de lampenwinkel. Eerst als Lampenier franchise, later als zelfstandig ondernemer van Licht & Accessoires. Het runnen van twee ondernemingen vereist best wel wat multitasking.

Thom: “Ik ben ’s ochtends als eerste in de speelgoedwinkel. Ik kijk wat er moet gebeuren en maak daarvoor een plan. Samen met de bedrijfsleider bespreken we hoe het de vorige dag is gegaan en wat de planning voor de dag is. Vanaf daar neemt hij het over. Dat is heel fijn, want dat geeft mij de kans om door te schuiven naar Licht & Accessoires.”

Om klanten van goed lichtadvies te kunnen voorzien komt Thom samen met collega’s bij mensen thuis. “We pakken niet zomaar een lamp in die mensen aanwijzen. We stellen eerst veel vragen. Wat is de behoefte van de klant en wat is de stijl? Dan kijken we naar het effect van een lamp en als laatste kijken we naar het modelletje. Het model van de lamp komt echt op de tweede plaats. Uiteindelijk komen we dan met twee of drie keuzes en dan bespreken we daarvan de voor- en nadelen. Op die manier kunnen mensen een echt goede keuze maken.”

Licht & Accessoires onderscheidt zich van andere lichtspeciaalzaken door het unieke assortiment en de expertise bij de medewerkers. Iedereen heeft rond de 25 tot 30 jaar ervaring. Licht & Accessoires beschikt daarnaast over een moderne webshop en een handige ophangservice. Thom is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen: “Je moet ambitieus blijven. Als je niet door wilt groeien, moet je er mee stoppen. Mijn taak in de winkels is om elke dag een toegevoegde waarde te leveren. We moeten altijd blijven zoeken naar kansen, maar ook eventuele bedreigingen inschatten. Daar kunnen we dan op detailniveau op anticiperen en daar haal ik mijn ambitie uit. We zijn met de winkel van Licht & Accessoires bijvoorbeeld een paar keer verhuisd. De laatste keer zijn we terug verhuisd naar een kleinere locatie, maar met een betere aanloop. Dit was ten tijde van de huizencrisis. Om ten tijde van de huizencrisis terug te schakelen vond ik een hele dappere beslissing van mezelf en een van de beste beslissingen van mij als ondernemer. Groter is natuurlijk altijd een mooier en een stoerder verhaal, maar dit vind ik ook een stoer verhaal.”

Over een stoer verhaal gesproken: naast het runnen van twee ondernemingen werkt Thom ook als Regionaal Militair Operationeel Adviseur in militaire dienst. In de week voorafgaand aan dit gesprek had Thom zicht net vier dagen ingezet voor defensie. Thom: “Ik werd als reservist opgeroepen om te helpen met een terroristische dreigingsoefening in Amsterdam. Ik koppel de burgerhulpverlening met de militaire hulpverlening. Dankzij mijn twee goede bedrijfsleiders heb ik de kans om mijn werk als ondernemer af te wisselen met mijn werk in militaire dienst. Daar ben ik heel blij mee.”

thom-prins (1)

Contact

Licht & Accessoires
Princestraat 39
2225 EZ Katwijk

Tel. 071-4013008
info@lichtenaccessoires.nl
www.lichtenaccessoires.nl

openingstijden

Wij gaan open om 09:30 uur
Maandag: 13:00 - 17:30
Dinsdag: 09:30 - 17:30
Woensdag: 09:30 - 17:30
Donderdag: 09:30 - 17:30 & 19:00 - 21:00
Vrijdag: 09:30 - 17:30
Zaterdag: 09:30 - 17:00

Delen

Licht & Accessoires
© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy