menu
X

Nieuws

Katwijk En Plein Air 2016

Van 1 juli t/m 7 juli schilderen verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland in Katwijk. Hun werken zijn aansluitend te bewonderen in het DunaAtelier.

Wie tussen 1 en 7 juli naar Katwijk komt, heeft grote kans daar één of meer kunstschilders in de buitenlucht aan het werk te zien. Op het strand, de Boulevard, in de duinen of elders. "Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee" heet de manifestatie waarmee de Stichting Kunstvereeniging Katwijk nu al voor de elfde keer een traditie van een eeuw geleden nieuw leven inblaast.

De deelnemers komen niet alleen uit Nederland. Uit Frankrijk komt Claire Bianchi, uit Denemarken Henrik Scheel Andersen. Sibylle Bross en Corinna Weiner komen uit Duitsland en zijn al eens eerder geweest. Nieuwe Nederlandse deelnemers zijn onder anderen Wendelien Schönfeld, Helene Grégoire, Frans Koppelaar en Michiel Kranendonk.

Schilderskolonie
Ruim een eeuw geleden was Katwijk een kunstenaarskolonie. Daar woonden en werkten verschillende gerenommeerde kunstschilders van wie Jan Toorop, Willy Sluiter, B.J. Blommers en ‘Morgenstjerne’ Munthe het meest bekend zijn gebleven. De Stichting Kunstvereeniging Katwijk heeft dit jaar vijftien kunstenaars uitgenodigd een week in en rondom Katwijk "en plein air", in de buitenlucht, te komen schilderen. Het resultaat zal veel variatie tonen. Van klassiek geschilderde werken, laag over laag, tot nat in nat geschilderde impressies met vaak veel aandacht voor het licht, of meer realistisch werk. Sommige kunstenaars nemen vooral de emotie als uitgangspunt bij wat ze zien, anderen zoeken het rauwe in het dagelijks leven of juist de schoonheid.

"Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee" is voor zowel de deelnemende kunstschilders als voor het kunstminnende publiek. De kunstenaars zijn vrij te kiezen waar in Katwijk en omgeving ze gaan werken. Waar bezoekers hen aan het werk kunnen zien, is daarom vooraf niet te zeggen. Kunt u hen niet vinden, bel dan 06 172 10 202 of informeer in het DunaAtelier.

Tentoonstelling
Aan het eind van Katwijk En Plein Air, op 8 juli, begint een tentoonstelling van alle werken die de deelnemers die week in Katwijk hebben gemaakt. Gedurende de voorafgaande week kunnen de bezoekers de tentoonstelling zien groeien. De tentoonstelling is tot 18 september dagelijks te zien in het DunaAtelier aan de Boulevard, hoek Voorstraat. De tentoonstelling is dagelijks open van 14.00 uur tot 17.00 uur en bij mooi weer ook tussen 19.00 uur en 21.00 uur.

Gedurende de zomer worden “Praetjes Kunst” georganiseerd evenals masterclasses en kinderworkshops. Data en onderwerpen vindt u op www.schilderenaanzee.nl.

27 juni 2016

Deel:

Twitter

Meer nieuws

Première Hollandse Nieuwe tijdens Warm Winter Fest

Hollandse Nieuwe vertelt het leven van de eenzame visboer Leen die elke dag zijn haringkar naar zijn vaste stek aan zee duwt. Leen stond jaren geleden voor een moeilijke keuze en hij denkt nog elke dag met spijt terug op zijn besluit. Als Leen onverwachts bezoek krijgt van zijn dochter uit Frankrijk, wordt hij voor dezelfde keuze gezet als jaren geleden. Het is de vraag of hij dit keer wel zijn angst voor het onbekende kan overwinnen en zijn vertrouwde leven achter zich kan laten.

Wat is het geheim van het Katwijks Droomijs?

Krijn Verdoes heeft een groot aanbod ijssmaken, maar er is één smaak die anders is dan bij anderen: het Katwijks droomijs. Het Katwijks droomijs is hartstikke populair, maar wat is het eigenlijk precies? Lees hier verder.

Warm Winter Fest

In het centrum van Katwijk aan Zee is op vrijdagavond 19 januari een nieuw kleinschalig cultuurfestival: het Warm Winter Fest. Op twaalf locaties, variërend van café tot kerk en van atelier tot bakkerij, zijn die avond optredens en voorstellingen.

Sneeuw in Katwijk

In twee dagen tijd is Katwijk helemaal bedolven onder een dikke laag sneeuw: een echt winter wonderland. Bekijk hier de foto's.

Zeezijde bouwt

Zeezijde Katwijk bouwt! Het centrum wordt opnieuw ingericht en krijgt een nieuw, aantrekkelijker uiterlijk. De gemeente wil de leefbaarheid voor bewoners, bezoekers en ondernemers verbeteren door het verkeer in- en rond het centrum te doen afnemen.

Alle berichten »
© 2019 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy