menu
X

Nieuws

Parkeren in Katwijk

Betaald parkeren op straat 
In de parkeerzones in het centrum en langs de kust geldt van maandag t/m zaterdag betaald parkeren (€ 2 per uur):
• Op de Boulevard betaalt u van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur.
• In alle andere straten waar betaald parkeren geldt, betaalt u van maandag t/m zaterdag:
- tussen 1 april en 30 september van 10.00 tot 22.00 uur
- tussen 1 oktober en 31 maart van 10.00 tot 20.30 uur
• Op de parkeerterreinen Noordduinen en Zuidduinen betaalt u van maandag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 20.30 uur.
Op zondag kunt u overal in de gemeente gratis parkeren! Houd u wel rekening met de zones voor vergunninghouders?
Bij de parkeerautomaten in de Seinpoststraat, Sportlaan, Zuidduinseweg en op het parkeerterrein Noordduinseweg voor € 10 een dagkaart te koop. Deze is geldig tot de volgende morgen 10.00 uur. 

Sinds de zomer van 2014 kunt u in Katwijk ook 'belparkeren'. Er is in Katwijk een contract met de meeste grote aanbieders, zoals Yellowbrick, Park-line, Parkmobile, SMS Parking, My Order, ANWB, MKB Brandstof en Sunhill. Op de websites van de verschillende aanbieders vindt u meer informatie over deze vorm van parkeergeld betalen via uw mobiele telefoon. 

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag in de hele gemeente op straat gratis geparkeerd worden. 

Openbare parkeergarages
Parkeren in een openbare parkeergarage is aan te raden. Het is goedkoper dan op straat, er is bewaking en het voertuig is beschermd tegen weersomstandigheden: lekker koel in de zomer, ijsvrij en droog in de winter. De twee parkeergarages aan de Tramstraat zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Betaling geschiedt achteraf. In de parkeergarage Princehaven is een lift aanwezig. In de parkeergarage aan de Tramstraat is geen lift aanwezig. U betaalt hier € 1,70 per uur, een dagkaart kost € 10. Op zondag parkeert u hier gratis!

Aan de boulevard is direct aan het strand en vlakbij het winkelgebied in 2015 de nieuwe parkeergarage 'Boulevard Zeezijde' geopend met meer dan 650 plaatsen! De tarieven zijn gelijk aan die van de andere openbare parkeergarages en ook hier kunt u op zondag gratis parkeren!
Bij het Zeehospitium (ingang vanaf de rotonde Drieplassenweg, Parklaan, Sportlaan) is sinds 2014 een nieuwe parkeergarage, voor bewoners van de wijk, maar ook voor bezoekers. Let op: de openingstijden zijn van 7.00 tot 23.00 uur. Op zondag moet u hier wél betalen.
Dagkraskaart voor toeristen 
Gasten van hotels, pensions en particuliere kamerverhuurders kunnen via hun logiesverstrekker een dagkraskaart krijgen (soms tegen betaling). Met deze kaart, die geldig is tot de volgende ochtend 10.00 uur, kunnen gasten hun auto parkeren in gebieden waar betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders geldt. Ook kunt u een weekabonnement voor Parkeergarage Boulevard Zeezijde afnemen. 

Vergunninghoudersgebieden
Bepaalde gebieden en straten in het centrum zijn aangewezen als vergunninghoudersgebied. Hier mogen alleen de houders van een parkeervergunning, die is afgegeven door de gemeente Katwijk, parkeren. Let op, deze borden zijn niet in elke straat apart geplaatst.

Bekijk via deze link een online-kaart met een overzicht van alle parkeerterreinen en -garages en de parkeerzones op de website van de gemeente.

19 juli 2016

Deel:

Twitter

Meer nieuws

Première Hollandse Nieuwe tijdens Warm Winter Fest

Hollandse Nieuwe vertelt het leven van de eenzame visboer Leen die elke dag zijn haringkar naar zijn vaste stek aan zee duwt. Leen stond jaren geleden voor een moeilijke keuze en hij denkt nog elke dag met spijt terug op zijn besluit. Als Leen onverwachts bezoek krijgt van zijn dochter uit Frankrijk, wordt hij voor dezelfde keuze gezet als jaren geleden. Het is de vraag of hij dit keer wel zijn angst voor het onbekende kan overwinnen en zijn vertrouwde leven achter zich kan laten.

Wat is het geheim van het Katwijks Droomijs?

Krijn Verdoes heeft een groot aanbod ijssmaken, maar er is één smaak die anders is dan bij anderen: het Katwijks droomijs. Het Katwijks droomijs is hartstikke populair, maar wat is het eigenlijk precies? Lees hier verder.

Warm Winter Fest

In het centrum van Katwijk aan Zee is op vrijdagavond 19 januari een nieuw kleinschalig cultuurfestival: het Warm Winter Fest. Op twaalf locaties, variërend van café tot kerk en van atelier tot bakkerij, zijn die avond optredens en voorstellingen.

Sneeuw in Katwijk

In twee dagen tijd is Katwijk helemaal bedolven onder een dikke laag sneeuw: een echt winter wonderland. Bekijk hier de foto's.

Zeezijde bouwt

Zeezijde Katwijk bouwt! Het centrum wordt opnieuw ingericht en krijgt een nieuw, aantrekkelijker uiterlijk. De gemeente wil de leefbaarheid voor bewoners, bezoekers en ondernemers verbeteren door het verkeer in- en rond het centrum te doen afnemen.

Alle berichten »
© 2019 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy