menu
X

Nieuws

Parkeren in Katwijk

Betaald parkeren op straat 
In de parkeerzones in het centrum en langs de kust geldt van maandag t/m zaterdag betaald parkeren (€ 2 per uur):
• Op de Boulevard betaalt u van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur.
• In alle andere straten waar betaald parkeren geldt, betaalt u van maandag t/m zaterdag:
- tussen 1 april en 30 september van 10.00 tot 22.00 uur
- tussen 1 oktober en 31 maart van 10.00 tot 20.30 uur
• Op de parkeerterreinen Noordduinen en Zuidduinen betaalt u van maandag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 20.30 uur.
Op zondag kunt u overal in de gemeente gratis parkeren! Houd u wel rekening met de zones voor vergunninghouders?
Bij de parkeerautomaten in de Seinpoststraat, Sportlaan, Zuidduinseweg en op het parkeerterrein Noordduinseweg voor € 10 een dagkaart te koop. Deze is geldig tot de volgende morgen 10.00 uur. 

Sinds de zomer van 2014 kunt u in Katwijk ook 'belparkeren'. Er is in Katwijk een contract met de meeste grote aanbieders, zoals Yellowbrick, Park-line, Parkmobile, SMS Parking, My Order, ANWB, MKB Brandstof en Sunhill. Op de websites van de verschillende aanbieders vindt u meer informatie over deze vorm van parkeergeld betalen via uw mobiele telefoon. 

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag in de hele gemeente op straat gratis geparkeerd worden. 

Openbare parkeergarages
Parkeren in een openbare parkeergarage is aan te raden. Het is goedkoper dan op straat, er is bewaking en het voertuig is beschermd tegen weersomstandigheden: lekker koel in de zomer, ijsvrij en droog in de winter. De twee parkeergarages aan de Tramstraat zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Betaling geschiedt achteraf. In de parkeergarage Princehaven is een lift aanwezig. In de parkeergarage aan de Tramstraat is geen lift aanwezig. U betaalt hier € 1,70 per uur, een dagkaart kost € 10. Op zondag parkeert u hier gratis!

Aan de boulevard is direct aan het strand en vlakbij het winkelgebied in 2015 de nieuwe parkeergarage 'Boulevard Zeezijde' geopend met meer dan 650 plaatsen! De tarieven zijn gelijk aan die van de andere openbare parkeergarages en ook hier kunt u op zondag gratis parkeren!
Bij het Zeehospitium (ingang vanaf de rotonde Drieplassenweg, Parklaan, Sportlaan) is sinds 2014 een nieuwe parkeergarage, voor bewoners van de wijk, maar ook voor bezoekers. Let op: de openingstijden zijn van 7.00 tot 23.00 uur. Op zondag moet u hier wél betalen.
Dagkraskaart voor toeristen 
Gasten van hotels, pensions en particuliere kamerverhuurders kunnen via hun logiesverstrekker een dagkraskaart krijgen (soms tegen betaling). Met deze kaart, die geldig is tot de volgende ochtend 10.00 uur, kunnen gasten hun auto parkeren in gebieden waar betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders geldt. Ook kunt u een weekabonnement voor Parkeergarage Boulevard Zeezijde afnemen. 

Vergunninghoudersgebieden
Bepaalde gebieden en straten in het centrum zijn aangewezen als vergunninghoudersgebied. Hier mogen alleen de houders van een parkeervergunning, die is afgegeven door de gemeente Katwijk, parkeren. Let op, deze borden zijn niet in elke straat apart geplaatst.

Bekijk via deze link een online-kaart met een overzicht van alle parkeerterreinen en -garages en de parkeerzones op de website van de gemeente.

19 juli 2016

Deel:

© 2020 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy