menu
X

Nieuws

71ste Flowerparade 2016

Zaterdagmiddag trok de 71e editie van de Flower Parade oftewel de bloemencorso door de gemeente. Rond één uur vertrok de stoet met bloemenversierde auto’s en praalwagens vanaf de bloemenveiling Flora Holland in Rijnsburg. De stoet is vervolgens door Rijnsburg naar Katwijk aan den Rijn gereden, vervolgens Katwijk aan zee om daarna te eindigen in Noordwijk.

Het thema van de corso was dit jaar ‘Best of Holland’ wat duidelijk naar voren kwam bij het zien van de praalwagens. Zo waren onder andere praalwagens te zien over de elfstedentocht, windmolens, Nederlandse uitvindingen, toerisme, musea en nog veel meer. RTV Katwijk deed liveverslag van de corso, waarbij de mensen thuis mee konden kijken.

Langs de route stonden weer duizenden mensen. De corso werd muzikaal begeleidt door o.a. muziek op de praalwagens en muziekkorpsen.

15 augustus 2016

Deel:

Twitter

Meer nieuws

Première Hollandse Nieuwe tijdens Warm Winter Fest

Hollandse Nieuwe vertelt het leven van de eenzame visboer Leen die elke dag zijn haringkar naar zijn vaste stek aan zee duwt. Leen stond jaren geleden voor een moeilijke keuze en hij denkt nog elke dag met spijt terug op zijn besluit. Als Leen onverwachts bezoek krijgt van zijn dochter uit Frankrijk, wordt hij voor dezelfde keuze gezet als jaren geleden. Het is de vraag of hij dit keer wel zijn angst voor het onbekende kan overwinnen en zijn vertrouwde leven achter zich kan laten.

Wat is het geheim van het Katwijks Droomijs?

Krijn Verdoes heeft een groot aanbod ijssmaken, maar er is één smaak die anders is dan bij anderen: het Katwijks droomijs. Het Katwijks droomijs is hartstikke populair, maar wat is het eigenlijk precies? Lees hier verder.

Warm Winter Fest

In het centrum van Katwijk aan Zee is op vrijdagavond 19 januari een nieuw kleinschalig cultuurfestival: het Warm Winter Fest. Op twaalf locaties, variërend van café tot kerk en van atelier tot bakkerij, zijn die avond optredens en voorstellingen.

Sneeuw in Katwijk

In twee dagen tijd is Katwijk helemaal bedolven onder een dikke laag sneeuw: een echt winter wonderland. Bekijk hier de foto's.

Zeezijde bouwt

Zeezijde Katwijk bouwt! Het centrum wordt opnieuw ingericht en krijgt een nieuw, aantrekkelijker uiterlijk. De gemeente wil de leefbaarheid voor bewoners, bezoekers en ondernemers verbeteren door het verkeer in- en rond het centrum te doen afnemen.

Alle berichten »
© 2019 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy