menu
X

Nieuws

Wat is het geheim van het Katwijks Droomijs?

Tijdens een welverdiende vakantie zijn Krijn Verdoes en zijn vrouw Els afgereisd naar het uiterste puntje van Italië. Zij verbleven op het eiland Sicilië en daar at Krijn een ijsje wat hij nooit meer is vergeten: Siciliaans droomijs! De bijzondere smaken in combinatie met de Italiaanse sfeer gaven Krijn het idee om Italië naar Katwijk te halen. Hij besloot zijn favoriete smaken te combineren en zijn eigen droomijs te maken. Het bleek een groot succes: het Katwijks droomijs is hartstikke populair. Maar hoe komt dat toch? Wat is het geheim?

Mascarpone vormt de basis van het Katwijks droomijs. Dit is een jonge, zachte kaas die ook als belangrijk ingrediënt dient in tiramisu. Door de zachte structuur wordt mascarpone niet vaak verwerkt in ijs, maar in het droomijs van Krijn is het onmisbaar. De zachte smaak van de mascarpone wordt gecompenseerd met een fris, lichtelijk bitter, subtiel smaakje van sinaasappel. Naast mascarpone en sinaasappel besloot Krijn nog twee van zijn favoriete smaken toe te voegen: pistache en chocolade. De pistache wordt met chocolade bewerkt tot een variegato, waardoor het niet hard wordt en smeuïg blijft in het ijs. Stukjes bittere chocolade geven het ijs uiteindelijk de finishing touch die het verdient.

Het Katwijks Droomijs heeft zijn naam waargemaakt: het zachte ijs met een frisse, subtiele smaak van sinaasappel, overheerlijke variegato en bittere chocolade is voor mening Katwijker onmisbaar en niet te evenaren. Kom je ook een hapje proeven?

14 mei 2018

Deel:

Twitter

Meer nieuws

Opening Badseizoen

Winkeliersvereniging Zeezijde viert aanstaande zaterdag de opening van het badseizoen. In het centrum van Katwijk aan Zee wordt vanaf 14.00 uur het badseizoen ingeluid met live-muziek, heerlijke proeverijen en gezellige activiteiten. Bestuurslid Nico Haasnoot: ‘De zomer staat voor de deur. Dat moeten we toch vieren?’.

Style & Trend event

Op zaterdag 20 april is het Style & Trend voorjaarsevent! Laat je in style onthalen in Zeezijde Katwijk en geniet van maarliefst 4 modeshows!

Glamour Days nu ook in Katwijk!

You can never be too glamorous! Daarom vind vandaag en morgen de eerste editie van de Katwijkse Glamour Days plaats. Waar wat zijn nu eigenlijk de Glamour Days?

Première Hollandse Nieuwe tijdens Warm Winter Fest

Hollandse Nieuwe vertelt het leven van de eenzame visboer Leen die elke dag zijn haringkar naar zijn vaste stek aan zee duwt. Leen stond jaren geleden voor een moeilijke keuze en hij denkt nog elke dag met spijt terug op zijn besluit. Als Leen onverwachts bezoek krijgt van zijn dochter uit Frankrijk, wordt hij voor dezelfde keuze gezet als jaren geleden. Het is de vraag of hij dit keer wel zijn angst voor het onbekende kan overwinnen en zijn vertrouwde leven achter zich kan laten.

Wat is het geheim van het Katwijks Droomijs?

Krijn Verdoes heeft een groot aanbod ijssmaken, maar er is één smaak die anders is dan bij anderen: het Katwijks droomijs. Het Katwijks droomijs is hartstikke populair, maar wat is het eigenlijk precies? Lees hier verder.

Alle berichten »
© 2019 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy