menu
X

Nieuws

Wat is het geheim van het Katwijks Droomijs?

Tijdens een welverdiende vakantie zijn Krijn Verdoes en zijn vrouw Els afgereisd naar het uiterste puntje van Italië. Zij verbleven op het eiland Sicilië en daar at Krijn een ijsje wat hij nooit meer is vergeten: Siciliaans droomijs! De bijzondere smaken in combinatie met de Italiaanse sfeer gaven Krijn het idee om Italië naar Katwijk te halen. Hij besloot zijn favoriete smaken te combineren en zijn eigen droomijs te maken. Het bleek een groot succes: het Katwijks droomijs is hartstikke populair. Maar hoe komt dat toch? Wat is het geheim?

Mascarpone vormt de basis van het Katwijks droomijs. Dit is een jonge, zachte kaas die ook als belangrijk ingrediënt dient in tiramisu. Door de zachte structuur wordt mascarpone niet vaak verwerkt in ijs, maar in het droomijs van Krijn is het onmisbaar. De zachte smaak van de mascarpone wordt gecompenseerd met een fris, lichtelijk bitter, subtiel smaakje van sinaasappel. Naast mascarpone en sinaasappel besloot Krijn nog twee van zijn favoriete smaken toe te voegen: pistache en chocolade. De pistache wordt met chocolade bewerkt tot een variegato, waardoor het niet hard wordt en smeuïg blijft in het ijs. Stukjes bittere chocolade geven het ijs uiteindelijk de finishing touch die het verdient.

Het Katwijks Droomijs heeft zijn naam waargemaakt: het zachte ijs met een frisse, subtiele smaak van sinaasappel, overheerlijke variegato en bittere chocolade is voor mening Katwijker onmisbaar en niet te evenaren. Kom je ook een hapje proeven?

14 mei 2018

Deel:

Twitter

Meer nieuws

Een eigen sinterklaashuis aan het Emmaplein!

De Sint krijgt een eigen Sinterklaashuis in Zeezijde! Sinterklaas komt zaterdag 16 november aan in het centrum van Katwijk. Nu er voor hem een bed klaarstaat, heeft de Sint tussen zijn aankomst en vertrek meer tijd voor bezoek van kinderen. Rosanna Wassenaar van Roest Conceptstore kreeg alvast de sleutel overhandigd om het huis voor de Sint in te richten.

6x de leukste Sint kado’s in Zeezijde Katwijk

De Sint is weer aangekomen in ons koude kikkerlandje. Natuurlijk brengt hij kado’s mee, maar soms heeft zelfs de sint een handje hulp nodig. Daarom hebben wij speciaal voor iedere hulp-sint 6x de leukste kado’s op een rijtje gezet, die je in Zeezijde kunt vinden.

Het Katwijkse winter-wonder-strand

De strandhuisjes staan weer in de opslag, het kwik daalt en de dagen worden korter: De winter is weer begonnen. Je kunt de kachel aanzetten, voor de 3e keer alle delen van Bridget Jones kijken en liters thee drinken, maar waarom niet even lekker naar buiten? Het strand van Katwijk is juist buiten het hoogseizoen een bezoekje waard. Waarom? Dat gaan wij je vertellen.

Sinterklaas intocht Zeezijde 2019

Zie ginds komt de stoomboot! Op 16 november komt sinterklaas weer met zijn pieten naar Zeezijde Katwijk. Natuurlijk willen we de sint dit jaar weer een warm welkom geven in ons dorp. Daarom hopen wij op zoveel mogelijk enthousiaste ouders en kinderen!

Even voorstellen: Mi Sueño

Op de Princestraat is sinds kort een gloednieuwe kledingwinkel gevestigd: Mi Sueño. Een trendy winkel met prijsjes tussen de €15 en €20 euro, welke veel meer verkoopt dan alleen kleding. Jassen, tassen, accessoires en binnenkort ook schoenen: je kunt bij Mi Sueño terecht voor een complete outfit. Wij gingen op de koffie en maakten een praatje met Sandra, de visual merchandiser van Mi Sueño Katwijk.

Alle berichten »
© 2019 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy