menu
X

Nieuws

5x de leukste activiteiten voor in de herfstvakantie

Lekker, de herfstvakantie is begonnen! Lang uitslapen en even helemaal niet aan school denken. Tijd om leuke dingen te doen! Deze top-5 gaat je helpen om samen met je kind een onvergetelijke vakantie te beleven.

1. Bezoek Trix!
In Leiden kun je haar ontmoeten: de enige echte T. rex ‘Trix’. Ze is helemaal uit Amerika overgevlogen en sinds september te zien in Naturalis. Daar staat ze met haar 12 meter lengte en 6000 kilo aan botten, klauwen en tanden uitgestald in het Pesthuis (het entreegebouw van museum Naturalis). Eigenlijk hoort ze in Naturalis zelf thuis, maar dat is wegens een verbouwing gesloten tot eind 2018. Trix blijft tot 5 juni in Leiden en gaat dan voor een korte tijd naar Amerika. Gelukkig komt ze daarna definitief terug naar Nederland en krijgt ze een vaste plek in het verbouwde Naturalis. Wij willen haar natuurlijk niet kwijt!

2. Neem een duik in zwembad Aquamar
Niemand hoeft zich te vervelen in de herfstvakantie. Zwembad Aquamarorganiseert de ene na de andere spetterende activiteit. Elke dag is er weer iets nieuws te beleven: maandag zwembingo, dinsdag touwtrekken, donderdag een workshop suppen en vrijdag spijkerbroek hangen. Maar het leukste is natuurlijk het Halloweenfeest op woensdag! Het zwembad wordt daarvoor omgetoverd tot een super spannend griezelmoeras. Zwemmen moet je dus zeker doen deze vakantie!

3. Ga lasergamen...
Houd jij van een beetje actie? Kom lasergamen in Katwijk! Sinds januari 2016 kun op de Sandtlaan bij Lasergame Sports Katwijk jouw vaardigheid met de lasergun testen. Stel zelf je teams samen en speel tegen elkaar! Ben je klaar met gamen? Bespreek de wedstrijd onder het genot van een lekkere snack bij de bar. Versla al je vrienden tijdens dit bloedstollende spel!

4. ...of paintballen
Is lasergamen voor jou net iets te soft? Het kan altijd spannender! Wat dacht je van paintballen? Het concept is hetzelfde als bij lasergamen, alleen schiet je nu niet met laserstralen maar met flinke bollen verf. En dat kun je best voelen – en zien na afloop! Gelukkig hoef je het spel bij Marina Rijnsburg niet op onbeschermd terrein te spelen. Duik weg achter de vele objecten of verschuil je in een huisje. Zorg dat jij het potje wint!

5. Shop warme winterkleren in Zeezijde
Meiden houden van shoppen. In de herfstvakantie heb je ook eindelijk tijd om samen met je dochter die leuke winterjas te kopen, of lekkere warme schoenen waar jullie heel de tijd al naar verlangden. Ga op je vrije dag fijn met elkaar winkelen in Winkelhart Zeezijde! En geniet na het shoppen van een bakje koffie en iets lekkers in een van de leuke tentjes die Katwijk rijk is.

Kortom: jij en je kinderen komen jullie dagen wel door deze vakantie! Nu alleen nog kiezen waar je het eerst naartoe gaat.

18 oktober 2019

Deel:

© 2020 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy