menu
X

Nieuws

Het Katwijkse winter-wonder-strand

De strandhuisjes staan weer in de opslag, het kwik daalt en de dagen worden korter: De winter is weer begonnen. Je kunt de kachel aanzetten, voor de 3e keer alle delen van Bridget Jones afkijken en liters thee drinken, maar waarom niet even lekker naar buiten? Het strand van Katwijk is juist buiten het hoogseizoen een bezoekje waard. Waarom? Dat gaan wij je vertellen.

De rust zelve
Het grote pluspunt van een strandbezoek in de winter: je hoeft je geen zorgen te maken over het ontwijken van opblaas flamingo’s, krijsende kinderen, of over wie de parasol meesjouwt. Vanaf september gaat het Katwijkse strand in winterslaap en daarmee verdwijnen de vele toeristen die ons dorp in het hoogseizoen bezoeken. Daarom is juist de winter het aangewezen seizoen om helemaal tot rust te komen bij de zee. Na een drukke week is het dus geen gek idee om toch je wandelschoenen uit de kast te pakken en lekker het strand op te gaan.

Gezondheid
Een groot Engels onderzoek heeft aangetoond dat mensen die aan zee wonen ook daadwerkelijk gezonder zijn. De zee beperkt namelijk stress én moedigt onbewust lichaamsbeweging aan. En voor de Katwijkse daredevils nog een voordeel: een duik in het koude zeewater geeft je immuunsysteem een enorme boost. In het zoute water zit namelijk jodium. Dit is goed voor je huid, haar en hormoonhuishouding. Misschien toch maar een nieuwjaarsduik op 1 januari?

Koffie met uitzicht
Nog niet overtuigd? Ga dan eens lekker een bakje koffie drinken bij je favoriete strandtent en kies voor een plekje aan het raam. Doordat alle strandhuisjes veilig in de opslag staan heb je in de winter het beste uitzicht op het lange uitgestrekte strand van Katwijk. Je zult je geen moment vervelen met uitzicht op alle meeuwen, garnalen trekkers en doorgewinterde surfers.

Strandjutten
De winter is het perfecte seizoen om te gaan strandjutten. Het strand ligt vol met achtergebleven schatten van het zomerseizoen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de mooiste schelpen, werk mee aan een schoon strand door plastic te verzamelen of wandel het strand over met een metaaldetector. Je weet maar nooit wat je tegenkomt!

06 november 2019

Deel:

© 2020 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy