menu
X

Nieuws

Het Katwijkse winter-wonder-strand

De strandhuisjes staan weer in de opslag, het kwik daalt en de dagen worden korter: De winter is weer begonnen. Je kunt de kachel aanzetten, voor de 3e keer alle delen van Bridget Jones afkijken en liters thee drinken, maar waarom niet even lekker naar buiten? Het strand van Katwijk is juist buiten het hoogseizoen een bezoekje waard. Waarom? Dat gaan wij je vertellen.

De rust zelve
Het grote pluspunt van een strandbezoek in de winter: je hoeft je geen zorgen te maken over het ontwijken van opblaas flamingo’s, krijsende kinderen, of over wie de parasol meesjouwt. Vanaf september gaat het Katwijkse strand in winterslaap en daarmee verdwijnen de vele toeristen die ons dorp in het hoogseizoen bezoeken. Daarom is juist de winter het aangewezen seizoen om helemaal tot rust te komen bij de zee. Na een drukke week is het dus geen gek idee om toch je wandelschoenen uit de kast te pakken en lekker het strand op te gaan.

Gezondheid
Een groot Engels onderzoek heeft aangetoond dat mensen die aan zee wonen ook daadwerkelijk gezonder zijn. De zee beperkt namelijk stress én moedigt onbewust lichaamsbeweging aan. En voor de Katwijkse daredevils nog een voordeel: een duik in het koude zeewater geeft je immuunsysteem een enorme boost. In het zoute water zit namelijk jodium. Dit is goed voor je huid, haar en hormoonhuishouding. Misschien toch maar een nieuwjaarsduik op 1 januari?

Koffie met uitzicht
Nog niet overtuigd? Ga dan eens lekker een bakje koffie drinken bij je favoriete strandtent en kies voor een plekje aan het raam. Doordat alle strandhuisjes veilig in de opslag staan heb je in de winter het beste uitzicht op het lange uitgestrekte strand van Katwijk. Je zult je geen moment vervelen met uitzicht op alle meeuwen, garnalen trekkers en doorgewinterde surfers.

Strandjutten
De winter is het perfecte seizoen om te gaan strandjutten. Het strand ligt vol met achtergebleven schatten van het zomerseizoen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de mooiste schelpen, werk mee aan een schoon strand door plastic te verzamelen of wandel het strand over met een metaaldetector. Je weet maar nooit wat je tegenkomt!

06 november 2019

Deel:

Twitter

Meer nieuws

Zeezijde tijdelijk geopend voor autoverkeer

In verband met de coronacrisis zullen de beweegbare palen (pollers) op de Badstraat en de Voorstraat vanaf 31 maart 2020 van 5:30 tot 20:30 uur naar beneden staan.

Insta-shoppen bij Me Zus & Me Zo

Om de veiligheid van klanten en medewerkers te waarborgen heeft Me Zus & Me Zo haar deuren tijdelijk gesloten. Maar niet getreurd, ze bezorgen hun super leuke producten nu gewoon bij je thuis!

Personal shopping bij Sisters Fashion

Ook Sisters heeft de nodige maatregelen getroffen rondom het coronavirus, om het winkelen voor klanten en medewerkers zo veilig mogelijk te maken. Ze introduceren daarom het personal shoppen!

De Ster mode

De Ster mode is gewoon volgens haar normale openingstijden open, maar snapt het heel goed als je liever niet naar de winkels gaat. Daarom willen ze met alle liefde je favoriete items bij je thuisbrengen!

Online of privé shoppen bij Kids Aan Zee

Kids Aan Zee gaat het ook anders aanpakken de komende periode. Ze hebben hun openingstijden tijdelijk aangepast (die je op hun socials kunt vinden) én ze hebben wat nieuwe manieren bedacht om de leukste kleding voor je kleine te shoppen, zo veilig mogelijk natuurlijk :-)

Alle berichten »
© 2020 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy