menu
X

Nieuws

Het Katwijkse winter-wonder-strand

De strandhuisjes staan weer in de opslag, het kwik daalt en de dagen worden korter: De winter is weer begonnen. Je kunt de kachel aanzetten, voor de 3e keer alle delen van Bridget Jones afkijken en liters thee drinken, maar waarom niet even lekker naar buiten? Het strand van Katwijk is juist buiten het hoogseizoen een bezoekje waard. Waarom? Dat gaan wij je vertellen.

De rust zelve
Het grote pluspunt van een strandbezoek in de winter: je hoeft je geen zorgen te maken over het ontwijken van opblaas flamingo’s, krijsende kinderen, of over wie de parasol meesjouwt. Vanaf september gaat het Katwijkse strand in winterslaap en daarmee verdwijnen de vele toeristen die ons dorp in het hoogseizoen bezoeken. Daarom is juist de winter het aangewezen seizoen om helemaal tot rust te komen bij de zee. Na een drukke week is het dus geen gek idee om toch je wandelschoenen uit de kast te pakken en lekker het strand op te gaan.

Gezondheid
Een groot Engels onderzoek heeft aangetoond dat mensen die aan zee wonen ook daadwerkelijk gezonder zijn. De zee beperkt namelijk stress én moedigt onbewust lichaamsbeweging aan. En voor de Katwijkse daredevils nog een voordeel: een duik in het koude zeewater geeft je immuunsysteem een enorme boost. In het zoute water zit namelijk jodium. Dit is goed voor je huid, haar en hormoonhuishouding. Misschien toch maar een nieuwjaarsduik op 1 januari?

Koffie met uitzicht
Nog niet overtuigd? Ga dan eens lekker een bakje koffie drinken bij je favoriete strandtent en kies voor een plekje aan het raam. Doordat alle strandhuisjes veilig in de opslag staan heb je in de winter het beste uitzicht op het lange uitgestrekte strand van Katwijk. Je zult je geen moment vervelen met uitzicht op alle meeuwen, garnalen trekkers en doorgewinterde surfers.

Strandjutten
De winter is het perfecte seizoen om te gaan strandjutten. Het strand ligt vol met achtergebleven schatten van het zomerseizoen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de mooiste schelpen, werk mee aan een schoon strand door plastic te verzamelen of wandel het strand over met een metaaldetector. Je weet maar nooit wat je tegenkomt!

06 november 2019

Deel:

Twitter

Meer nieuws

XL Christmas Shopping Night

Zeezijde Katwijk is aangestoken met de Jingle Jives! Op vrijdagavond 13 december geniet je tijdens de XL winter shopping night van een muzikaal spektakel! De winkels zijn geopend tot 23.00 uur en het centrum wordt omgetoverd in een Winter Wonderland! Samen met verschillende koren, bands en diverse optredens wordt het thema nagestreefd voor een onvergetelijke avond: “Rocking to Christmas!”

Een eigen sinterklaashuis aan het Emmaplein!

De Sint krijgt een eigen Sinterklaashuis in Zeezijde! Sinterklaas komt zaterdag 16 november aan in het centrum van Katwijk. Nu er voor hem een bed klaarstaat, heeft de Sint tussen zijn aankomst en vertrek meer tijd voor bezoek van kinderen. Rosanna Wassenaar van Roest Conceptstore kreeg alvast de sleutel overhandigd om het huis voor de Sint in te richten.

6x de leukste Sint kado’s in Zeezijde Katwijk

De Sint is weer aangekomen in ons koude kikkerlandje. Natuurlijk brengt hij kado’s mee, maar soms heeft zelfs de sint een handje hulp nodig. Daarom hebben wij speciaal voor iedere hulp-sint 6x de leukste kado’s op een rijtje gezet, die je in Zeezijde kunt vinden.

Het Katwijkse winter-wonder-strand

De strandhuisjes staan weer in de opslag, het kwik daalt en de dagen worden korter: De winter is weer begonnen. Je kunt de kachel aanzetten, voor de 3e keer alle delen van Bridget Jones kijken en liters thee drinken, maar waarom niet even lekker naar buiten? Het strand van Katwijk is juist buiten het hoogseizoen een bezoekje waard. Waarom? Dat gaan wij je vertellen.

Sinterklaas intocht Zeezijde 2019

Zie ginds komt de stoomboot! Op 16 november komt sinterklaas weer met zijn pieten naar Zeezijde Katwijk. Natuurlijk willen we de sint dit jaar weer een warm welkom geven in ons dorp. Daarom hopen wij op zoveel mogelijk enthousiaste ouders en kinderen!

Alle berichten »
© 2020 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy