menu
X

Nieuws

Haalbaarheidsonderzoek vestiging bibliotheek op Emmaplein

Haalbaarheidsonderzoek vestiging bibliotheek op Emmaplein 
De kans groeit dat op het Emmaplein een aantal winkelpanden gevuld wordt met het cultuurcentrum/de bibliotheek. Een echte lokale trekker, die de loop in en naar ons centrum bevordert. Met de start van de Educatiewinkel krijgt het Emmaplein eveneens een aanwinst. Een winkel met een aantrekkelijk aanbod diensten, leuke cadeautjes en (lekkere) producten die leerlingen van het Vakcollege Rijnmond verzorgen. Met de instemming van de raad om een haalbaarheidsonderzoek te starten komt de vestiging van een bibliotheek op het Emmaplein een stap dichterbij. De definitieve besluitvorming valt dan het vroege voorjaar.

Voor ons winkelcentrum is het een belangrijke ontwikkeling om een echte publiekstrekker in de nabijheid te hebben. De gemeente is in gesprek over een invulling van een ruimte tussen de 600 en 800 m2. Het effect van de komst is merkbaar in de interesse bij ondernemers om zich dan in de buurt van dit centrum te vestigen.

Een nieuw initiatief is de Educatiewinkel. Een shop waar het winkelend publiek een kopje koffie met wat lekkers kan drinken, of allerlei smakelijke producten kan bestellen. De winkel is tevens een showvenster met fraai gevulde etalages met bezienswaardigheden uit ons dorp. Dat kan een tentoonstelling zijn in het Katwijk Museum, een aantrekkelijke wandel- of fietsroute die ook in de shop verkregen kan worden. Noem maar op. Een aantrekkelijk facet van deze winkel is het kunnen aanbesteden van allerlei klusjes door het winkelend publiek; van even oppassen tot reparatiewerkzaamheden. De Educatiewinkel is een leerervaringsplek van het Vakcollege Rijnmond. Binnenkort vertellen we u meer over dit leuke initiatief met een scala aan mogelijkheden.

27 november 2020

Deel:

Twitter

Meer nieuws

Zeezijde is vanaf zaterdag 7 mei weer beter bereikbaar via de Koningin Julianabrug!

Zeezijde is vanaf zaterdag 7 mei weer beter bereikbaar via de Koningin Julianabrug! Vanaf 7 mei kunnen voetgangers gebruik maken van het voetpad aan de westkant van de brug, en rijden fietsers over een tijdelijk fietspad hiernaast. Voor auto’s is er in beide richtingen één rijstrook beschikbaar. De rijbanen zijn wat smaller dan in de eindsituatie, dus automobilisten wordt gevraagd rustig te rijden.

Koningsdag aan de Kust

Het is alweer het tweede jaar dat Koningsdag uit een aangepast programma bestaat in verband met de coronamaatregelen. Weet jij al hoe je er dit jaar vooralsnog een feestje van gaat maken? Wij hebben tips!

BIZ Zeezijde Katwijk

Samen inzetten voor een vitaal en bruisend centrum! Lees hier meer over de huidige ontwikkelingen.

Doe mee met de paasspeurtocht

Jij hoeft je dit paasweekend niet te vervelen! Je kunt namelijk meedoen aan de paas speurtocht van Zeezijde Katwijk!

Gele Sticker Dagen 2021

Deze week is het weer zover! Zeezijde Katwijk kleurt geel! Jij kunt op 1, 2 en 3 april de leukste items tegen super scherpe prijzen scoren in het centrum!

Alle berichten »
© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy