menu
X

Nieuws

Haalbaarheidsonderzoek vestiging bibliotheek op Emmaplein

Haalbaarheidsonderzoek vestiging bibliotheek op Emmaplein 
De kans groeit dat op het Emmaplein een aantal winkelpanden gevuld wordt met het cultuurcentrum/de bibliotheek. Een echte lokale trekker, die de loop in en naar ons centrum bevordert. Met de start van de Educatiewinkel krijgt het Emmaplein eveneens een aanwinst. Een winkel met een aantrekkelijk aanbod diensten, leuke cadeautjes en (lekkere) producten die leerlingen van het Vakcollege Rijnmond verzorgen. Met de instemming van de raad om een haalbaarheidsonderzoek te starten komt de vestiging van een bibliotheek op het Emmaplein een stap dichterbij. De definitieve besluitvorming valt dan het vroege voorjaar.

Voor ons winkelcentrum is het een belangrijke ontwikkeling om een echte publiekstrekker in de nabijheid te hebben. De gemeente is in gesprek over een invulling van een ruimte tussen de 600 en 800 m2. Het effect van de komst is merkbaar in de interesse bij ondernemers om zich dan in de buurt van dit centrum te vestigen.

Een nieuw initiatief is de Educatiewinkel. Een shop waar het winkelend publiek een kopje koffie met wat lekkers kan drinken, of allerlei smakelijke producten kan bestellen. De winkel is tevens een showvenster met fraai gevulde etalages met bezienswaardigheden uit ons dorp. Dat kan een tentoonstelling zijn in het Katwijk Museum, een aantrekkelijke wandel- of fietsroute die ook in de shop verkregen kan worden. Noem maar op. Een aantrekkelijk facet van deze winkel is het kunnen aanbesteden van allerlei klusjes door het winkelend publiek; van even oppassen tot reparatiewerkzaamheden. De Educatiewinkel is een leerervaringsplek van het Vakcollege Rijnmond. Binnenkort vertellen we u meer over dit leuke initiatief met een scala aan mogelijkheden.

27 november 2020

Deel:

Twitter

Meer nieuws

Bel & Bestel in Zeezijde

Sinds kort is het toegestaan om te Bellen & Bestellen! Naast het bezorgen, mogen ondernemers nu ook de mogelijkheid bieden om je bestelling 4 uur na besteltijd af te laten halen! Dat maakt het shoppen net even makkelijker!

Wat er nog wél kan tijdens de lockdown

Helaas moeten veel Zeezijde winkels vanaf vandaag hun deuren sluiten. De lockdown die werd afgekondigd tijdens de persconferentie van 14 december was voor veel winkeliers uit het centrum een grote klap. Maar het zouden onze Katwijkse top ondernemers niet zijn als ze geen plan hadden bedacht.

Zeezijde winkels tot 20.00 uur geopend vandaag!

Vandaag zijn veel winkels in Zeezijde tot 20.00 uur geopend om de grote drukte te vermijden. Shop local.❤️

Wapen je tegen cybercrime

“Steeds vaker worden ondernemers uit het MKB en daarmee ook winkeliers getroffen door vormen van cybercrime. We zien een toename en willen ondernemers niet alleen daarvoor waarschuwen, maar hen ook helpen om het risico op cybercrime te verkleinen,” aldus burgemeester Visser, die regionaal portefeuillehouder cybercrime is van de Cyberdriehoek. “Cybercrime is een probleem voor ondernemers dat snel toeneemt.

Beleef Katwijk kadokaart

Nieuw in Zeezijde: de Beleef Katwijk kadokaarten! Deze kadokaart besteed je bij veel lokale bedrijven in Katwijk, Rijnsburg en valkenburg.

Alle berichten »
© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy