menu
X

Nieuws

Wapen je tegen cybercrime

“Steeds vaker worden ondernemers uit het MKB en daarmee ook winkeliers getroffen door vormen van cybercrime. We zien een toename en willen ondernemers niet alleen daarvoor waarschuwen, maar hen ook helpen om het risico op cybercrime te verkleinen,” aldus burgemeester Visser, die regionaal portefeuillehouder cybercrime is van de Cyberdriehoek. “Cybercrime is een probleem voor ondernemers dat snel toeneemt.


Cybercrime is digitale georganiseerde misdaad. Het kan inhouden dat systemen gehackt worden en tegen een vergoeding vrijkomen, het kan ook zijn dat men op slimme manieren toegang verkrijgt tot uw gegevens, of u verzoeken ontvangt tot betaling, die nagenoeg realistisch zijn gebracht of vormgegeven.


Burgemeester Cornelis Visser waarschuwt ondernemers alert te zijn op deze risico’s en er samen aan te werken om dit te voorkomen. “Het aantal cybermisdaden neemt toe, ook in onze regio,” benadrukt hij. “Samen met ondernemersverenigingen denken we aan het organiseren van vormen van preventie of het verwijzen naar in de regio verzorgde trainingen om ondernemers en hun medewerker meer weerbaar te maken.” 

Zo biedt het Platform Veilig Ondernemen trainingen, waarin MKB-ondernemers en hun medewerkers leren hoe zij het risico om slachtoffer te worden van cybercrime zoveel mogelijk kunnen verkleinen. Het is een praktijkgerichte training die ingaat op eenvoudig te nemen maatregelen en het eigen gedrag om de digitale veiligheid te verbeteren.

Meer weten: kijk de Cybertalkshow ‘De Ondernemer Draait Door (Home - De Ondernemer Draait Door. Of kijk op de website van het CCV de Training Cybercrime Digitaal Veilig - Het CCV. Dit voorjaar communiceert de gemeente mogelijkheden tot vormen van training in onze regio.

11 december 2020

Deel:

© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy