menu
X

Nieuws

Wapen je tegen cybercrime

“Steeds vaker worden ondernemers uit het MKB en daarmee ook winkeliers getroffen door vormen van cybercrime. We zien een toename en willen ondernemers niet alleen daarvoor waarschuwen, maar hen ook helpen om het risico op cybercrime te verkleinen,” aldus burgemeester Visser, die regionaal portefeuillehouder cybercrime is van de Cyberdriehoek. “Cybercrime is een probleem voor ondernemers dat snel toeneemt.


Cybercrime is digitale georganiseerde misdaad. Het kan inhouden dat systemen gehackt worden en tegen een vergoeding vrijkomen, het kan ook zijn dat men op slimme manieren toegang verkrijgt tot uw gegevens, of u verzoeken ontvangt tot betaling, die nagenoeg realistisch zijn gebracht of vormgegeven.


Burgemeester Cornelis Visser waarschuwt ondernemers alert te zijn op deze risico’s en er samen aan te werken om dit te voorkomen. “Het aantal cybermisdaden neemt toe, ook in onze regio,” benadrukt hij. “Samen met ondernemersverenigingen denken we aan het organiseren van vormen van preventie of het verwijzen naar in de regio verzorgde trainingen om ondernemers en hun medewerker meer weerbaar te maken.” 

Zo biedt het Platform Veilig Ondernemen trainingen, waarin MKB-ondernemers en hun medewerkers leren hoe zij het risico om slachtoffer te worden van cybercrime zoveel mogelijk kunnen verkleinen. Het is een praktijkgerichte training die ingaat op eenvoudig te nemen maatregelen en het eigen gedrag om de digitale veiligheid te verbeteren.

Meer weten: kijk de Cybertalkshow ‘De Ondernemer Draait Door (Home - De Ondernemer Draait Door. Of kijk op de website van het CCV de Training Cybercrime Digitaal Veilig - Het CCV. Dit voorjaar communiceert de gemeente mogelijkheden tot vormen van training in onze regio.

11 december 2020

Deel:

Twitter

Meer nieuws

Zeezijde is vanaf zaterdag 7 mei weer beter bereikbaar via de Koningin Julianabrug!

Zeezijde is vanaf zaterdag 7 mei weer beter bereikbaar via de Koningin Julianabrug! Vanaf 7 mei kunnen voetgangers gebruik maken van het voetpad aan de westkant van de brug, en rijden fietsers over een tijdelijk fietspad hiernaast. Voor auto’s is er in beide richtingen één rijstrook beschikbaar. De rijbanen zijn wat smaller dan in de eindsituatie, dus automobilisten wordt gevraagd rustig te rijden.

Koningsdag aan de Kust

Het is alweer het tweede jaar dat Koningsdag uit een aangepast programma bestaat in verband met de coronamaatregelen. Weet jij al hoe je er dit jaar vooralsnog een feestje van gaat maken? Wij hebben tips!

BIZ Zeezijde Katwijk

Samen inzetten voor een vitaal en bruisend centrum! Lees hier meer over de huidige ontwikkelingen.

Doe mee met de paasspeurtocht

Jij hoeft je dit paasweekend niet te vervelen! Je kunt namelijk meedoen aan de paas speurtocht van Zeezijde Katwijk!

Gele Sticker Dagen 2021

Deze week is het weer zover! Zeezijde Katwijk kleurt geel! Jij kunt op 1, 2 en 3 april de leukste items tegen super scherpe prijzen scoren in het centrum!

Alle berichten »
© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy