menu
X

Rituals

Hester Baljet en Monique van Arnhem hebben in 2008 samen het ondernemerschap opgepakt toen zich een kans voordeed om franchiseondernemer van het merk Rituals te worden. Beide dames werkten toentertijd in een totaal andere branche, maar toch besloten ze deze uitdaging aan te gaan. En met succes. In 2010 opende de Rituals winkel van Hester en Monique zich aan de Voorstraat in Katwijk.

Naast de winkel in Katwijk hebben Hester en Monique ook een winkel in Noordwijk en een winkel in Leidschendam. Monique: “We hadden gelijk grote ideeën en wilden eigenlijk vanaf het begin af aan al meerdere winkels.” Hester: “Op het begin stonden we zelf nog fulltime in de winkels, maar op een gegeven moment hebben we per winkel een team neergezet. Wij hebben ons toen een beetje teruggetrokken uit de winkels en zijn ons meer gaan focussen op het echte ondernemerschap.”

Door het verleggen van de focus naar het ondernemerschap zijn hun dagelijkse bezigheden veel gevarieerder geworden. Hester gaat verder: “We bezoeken de winkels natuurlijk heel veel en praten met de shopmanagers, maar daarnaast doen we ook administratief werk zoals planning en offertes opstellen en veel business to business. We gaan bijvoorbeeld naar netwerkevenementen en komen bij veel bedrijven over de vloer. Geen dag is op deze manier hetzelfde.”

In de eerste instantie hadden de dames Katwijk niet op het oog voor het openen van een winkel. Uiteindelijk werden zij door gesprekken met andere ondernemers toch getriggerd. “We spraken ondernemers die in Katwijk een winkel hadden en we ontdekten dat Katwijk eigenlijk een heel leuk winkeldorp is. Katwijkers zijn over het algemeen ook heel trouw aan hun eigen dorp. In andere plekken merken we bijvoorbeeld dat een koopavond niet zo goed loopt, maar in Katwijk wel. Het is heel leuk om hier een winkel te hebben.”

De klant staat natuurlijk altijd centraal en in de winkel proberen ze de klant ook altijd heel bewust een fijn gevoel te geven. Monique: “Soms komen mensen een beetje gehaast binnen. Hier proberen we ze dan echt te laten ontspannen. Iedereen krijgt een kopje thee aangeboden en alles is lekker te proberen aan de watertafel.” Hester: “Mindfulness en yoga spelen tegenwoordig een steeds belangrijkere rol in de maatschappij en de filosofie van Rituals zit hier dicht tegen aan. Het is een groeiend merk en het is heel gaaf om daar deel van uit te mogen maken.”

Elke franchise ondernemer heeft een eigen manier van werken. Wat Hester en Monique heel uniek maakt in het franchise ondernemerschap is dat stukje business to business waar ze veel aandacht aan proberen te besteden. Op die manier hebben ze een grotere markt voor zichzelf gecreëerd. Denk hierbij aan bedrijven die op zoek zijn naar originele kerstpakketten, relatiegeschenken, een cadeau op secretaresse dag of verjaardagscadeaus. Hester: “Een bedrijf kiest bijvoorbeeld een bepaald verjaardagspakket uit en wij zorgen dat het op de juiste dag bij de jarige werknemers wordt bezorgd. In plaats van het standaard bosje bloemen worden deze werknemers echt blij gemaakt met een goed verzorgd geschenk van Rituals.”

Op dit moment staat Kerst weer bijna voor de deur. Dat betekent dat het voorbereidend werk voor de kerstpakketten weer in gang wordt gezet en het team maakt zich op voor een drukke maand. Hester: “De maand december is zo leuk! Dan knallen we. Samen met het team. Het is dan zó druk. In november doen we altijd met iedereen een uitje om even op te laden voor december. Dan kunnen we met z’n allen helemaal positief die decembermaand in.”

De teams zijn natuurlijk heel belangrijk en ook zonder elkaar hadden Hester en Monique dit werk niet willen doen. Hester: “Monique en ik hebben het altijd heel fijn gehad samen. Op veel vlakken versterken we elkaar en op andere vlakken vullen we elkaar weer helemaal aan.” Monique vult aan: “Het is ook heel praktisch. Als de een met vakantie is, kan de ander het overnemen en andersom. Je kunt op elkaar terugvallen, samen sparren en samen naar netwerkevenementen gaan. Zonder elkaar hadden we het zeker niet willen doen.”

Rituals_Zeezijde_Foto

 

Contact

Rituals
Voorstraat 29
2225 EK Katwijk ZH

Tel. 071-4010011
info@ritualsnoordwijk.nl

openingstijden

Wij gaan open om 09:30 uur
Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 09:30 - 18:00
Woensdag: 09:30 - 18:00
Donderdag: 09:30 - 21:00
Vrijdag: 09:30 - 18:00
Zaterdag: 09:30 - 17:00

Delen

Rituals
© 2021 Winkelhart ZeezijdeDisclaimerPrivacy policy